Index  •  FAQ  •  Szukaj  


Teraz jest 2 paź 2014, o 01:18




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 21 gru 2010, o 13:15 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 gru 2010, o 12:52
Posty: 3
Telefon: e52
Firmware: 051.018
Operator: era
Witam

Mam pytanie jak w temacie, dodam że przekazywanie połączeń głosowych oraz danych i wideo zostały wyłączone z poziomu telefonu (mam taką możliwość modyfikacji włączoną przez operatora), a komunikat w dalszym ciągu się pojawia oczywiście w momencie wybierania numeru telefonu

Jak się go pozbyć?
Jeśli wiecie czemu tak się dzieję to będę wdzięczny.

Telefon nie ma jeszcze złamanego softu (z powodu braku czasu)

-- 21 gru 2010, o 13:15 --

dodam jeszcze ze według operatora usługę "kto tam" mam wyłączoną, bo przeczytałem na Tym forum że to może być powodem


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 21 gru 2010, o 13:52 
User

Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, o 08:42
Posty: 189
Lokalizacja: Poznań
Telefon: E52
Firmware: 31.012
Operator: Era
kod wylaczajacy wszystkie przekierowania:
Kod:
##002#


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 21 gru 2010, o 14:05 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 gru 2010, o 12:52
Posty: 3
Telefon: e52
Firmware: 051.018
Operator: era
niestety po wprowadzeniu kodu - bez zmian
w dalszym ciągu wybierając do kogoś numer pojawia mi się komunikat


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 21 gru 2010, o 14:41 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 26 lis 2010, o 20:59
Posty: 102
Lokalizacja: Lipnica Dolna/Bochnia
Telefon: c7
Firmware: 021.014
Operator: Plus
u mnie tez to samo jest i nie robie z tego problemu, zreszta w kazdym telefonie jakim miałem wyświetlało sie to samo. W czym Ci to w ogóle przeszkadza?

_________________
Obrazek GŁODOMORRA!!! ]:->
thepun1290;]


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 21 gru 2010, o 15:05 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 gru 2010, o 12:52
Posty: 3
Telefon: e52
Firmware: 051.018
Operator: era
Może dlatego ze pierwszy raz mam nokie i nie przywykłem do tego.

Ale powiem jedno, zlazłem rozwiązanie.

Usługa "już jestem", po wyłączeniu jej komunikatu nie ma


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 10 mar 2011, o 10:08 
User

Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, o 08:42
Posty: 189
Lokalizacja: Poznań
Telefon: E52
Firmware: 31.012
Operator: Era
Witam,

Mi ten komunikat zaczal pokazywac sie od paru dni gdy Era wlaczyla mi usluge Kto tam? Zadzwonilem i poprosilem o jej wylaczenie. Wylaczyli, ale komunikat nadal sie pokazuje. Zadzwonilem wiec znowu i poprosilem o deaktywacje wszelkich przekierowan na co Pani powiedziala, ze mohe to zrobic sam kodem ##002#. Po zastosowaniu kodu komunikat nadal sie pojawia. Przejrzalem wiec recznie przekierowania w telefonie i jedno jest aktywne: Gdy nieosiagalny. Przekierowanie jest na numer 602953100. Nie mam pojecia co to jest za numer - dzwonilem na niego, ale automatycznie przerywa polaczenie. Nie da sie wylaczyc tego przekierowania. Sprawdzcie u siebie jak to wyglada.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 10 mar 2011, o 10:16 
Moderator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 10:30
Posty: 2059
Telefon: E52 - 32G
Firmware: PCF 91.004 Monocle Mods
Operator: Play
Ja nie mam żadnych przekierowań. Mam nieaktywna usługę Kto Tam i komunikat o przekierowaniu zawsze się pokazywał i pokazuje. Żadne kody, ustawienia ani kontakt z magikami z centrum obsługi klienta nie pomogły ja dałem za wygraną.

_________________
Obrazek
Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 6340i->Nokia E51->Nokia E52 Hacked PNHT, Samsung Galaxy I5510


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 10 mar 2011, o 11:05 
User

Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, o 08:42
Posty: 189
Lokalizacja: Poznań
Telefon: E52
Firmware: 31.012
Operator: Era
A ja nie dalem za wygrana i zrobilem! Sugerujac sie tym co napisal zbuku zalogowalem sie przed chwila na konto Ery i zauwazylem, ze mam jeszcze wlaczona usluge Juz jestem!. Usluga wlaczana, ale nigdy nie dzialala :? Wylaczylem ja, uzylem jeszcze raz kodu ##002# w telefonie, zrestartowalem telefon i komunikatu o przekierowaniach nie ma.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 10 mar 2011, o 11:18 
Moderator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 10:30
Posty: 2059
Telefon: E52 - 32G
Firmware: PCF 91.004 Monocle Mods
Operator: Play
Zrobiłem jak mówisz i niestety nic

_________________
Obrazek
Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 6340i->Nokia E51->Nokia E52 Hacked PNHT, Samsung Galaxy I5510


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 24 mar 2011, o 16:07 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 mar 2011, o 14:16
Posty: 32
Lokalizacja: Nowy Dwór Maz.
Telefon: E52
Firmware: 091.003
Operator: Play
U mnie niestety również sposób wymieniony przez martinii nie działa...


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 24 mar 2011, o 16:55 
Administrator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 23 cze 2010, o 16:14
Posty: 941
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: LG Nexus 5
Firmware: 5.0
Operator: Orange
Widziałem patcha wyłączającego ten komunikat.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 25 mar 2011, o 10:29 
User

Offline

Dołączył(a): 22 sie 2010, o 08:42
Posty: 189
Lokalizacja: Poznań
Telefon: E52
Firmware: 31.012
Operator: Era
rino-reins a sprawdzales w iBOA czy nie masz wlaczonej uslugi "Juz jestem!"? U mnie to powodowalo wyswietlanie sie komunikatu. "Granie na czekanie" i "Kto tam" takze mam wylaczone - dzwonilem pod 602900 i prosilem konsultanta o wylaczenie co nastapilo w ciagu 10 minut.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 25 mar 2011, o 12:33 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 mar 2011, o 14:16
Posty: 32
Lokalizacja: Nowy Dwór Maz.
Telefon: E52
Firmware: 091.003
Operator: Play
martinii zrobiłem dokładnie to samo co Ty w przedostatnim poście. Zalogowałem się na konto Ery i wyłączyłem usługę "Już jestem !". Po jakichś 10min usługa została wyłączona, dostałem zresztą potwierdzenie SMSem. Potem jeszcze ##002# i reset tel. Co ciekawe, w smsie było, że usługa zostanie wyłączona w ciągu 24h, a na stronie iBOA status usługi zmienił się na "Wyłączona" po jakichś 10min. Nic to jednak nie zmieniło i komunikat w dalszym ciągu się pokazuje.
Poczekam jeszcze do upływu tych 24h od momentu wyłączenia usługi na iBOA i zobaczę co wtedy.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 27 mar 2011, o 06:28 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 24 cze 2010, o 20:45
Posty: 192
Lokalizacja: Radom
Telefon: Nokia E55
Firmware: 034.001
Operator: Orange
Mogę się mylić to w razie czego nie krzyczcie na mnie :)
Jeśli chodzi o usługe "Kto tam" albo "Już jestem" w zależności od sieci musi być przekazywane, żeby brama łącząca wiedziała z jakim numerem się potem połączyć i wysłać wiadomość, że numer jest już dostępny. Takie moje stwierdzenie czysto teoretyczne ;) Dlatego jest komunikat, że przekazywanie jest aktywne.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Uwaga! przekazywanie połączeń aktywne - jak wyłączyć
PostNapisane: 27 mar 2011, o 13:58 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 21 mar 2011, o 14:16
Posty: 32
Lokalizacja: Nowy Dwór Maz.
Telefon: E52
Firmware: 091.003
Operator: Play
Na ipmart-forum.pl znalazłem temat odnośnie patcha wyłączającego ten komunikat.
Temat jest tu:
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=27129
Nie sprawdzałem jeszcze działania tego patcha na swoim telefonie. Kilku użytkowników napisało, że na na e52 nie chce się uruchomić ten patch.
Instrukcja postępowania przy edycji pliku phone.exe jest dla mnie trochę niejasna... Może komuś z tutejszych forumowiczów uda się uruchomić patcha i przekazać reszcie jakieś cenne wskazówki :?:


 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


 Kto przegląda forum 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

[ Time : 0.282s | 18 Queries | GZIP : Off ]

 
Index  |  FAQ  |  Szukaj

Style created by Quantum
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
karmaloop coupons