Index  •  FAQ  •  Szukaj  


Teraz jest 23 paź 2014, o 11:02




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Kłopot z WI FI 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 6 lut 2011, o 16:46 
User

Offline

Dołączył(a): 1 lut 2011, o 16:40
Posty: 1
Telefon: e52
Firmware: 052003
Operator: era
Witam. Mam problem z połączeniem E-52 z siecią Lan przez WI-FI . Po wpisaniu hasła do mojej sieci wyświetla mi się w telefonie informacja (błędna nazwa serwera).Z czym to jest związane, bo laptop i drukarka łączą się bez problemów.
:oops: :oops: :oops: :cry: :cry:


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 6 lut 2011, o 17:14 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 4 lut 2011, o 21:18
Posty: 93
Telefon: RM-469|RM-170
Firmware: 054.003|7.36.0.0
Operator: Orange
A masz włączoną opcje ukrywania sieci dla innych.

_________________
TOSHIBA Satellite A500 1-C0
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB
Windows Xp Black Edition v8.2
Nokia E52 forever H@cKeD by PHNT&Nokia E50 forever H@cKeD by QHKB&Nokia 6610i
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 7 lut 2011, o 02:17 
User

Offline

Dołączył(a): 4 lis 2010, o 19:06
Posty: 72
Telefon: E52
Firmware: 033.002
Operator: plus
ieee 802.11 b czy g??

ustaw na routerze b i będzie git

już raz o tym pisałem, zadziałało


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 7 lut 2011, o 10:36 
Moderator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 10:30
Posty: 2059
Telefon: E52 - 32G
Firmware: PCF 91.004 Monocle Mods
Operator: Play
A mnie się wydaje że masz coś źle ustawione w routerze (najprawdopodobniej szyfrowanie sieci ale nie wiem jaki masz router - ustaw jakieś wspólne ustawienia both albo coś w tym stylu i nie używaj polskich znaków w SSID) bo to czy jest b czy g nie ma raczej znaczenia a to z dwóch powodów po pierwsze ta nokia ma wifi 802.11 b/g więc czemu ma nie działać a poza tym standard g jest kompatybilny w dół i poza zwiększeniem prędkości dodano tylko modulację OFDM.
Dla poparcia dodam że ja mam router ustawiony na auto g/n czyli do 300Mb i łączy się bez żadnego ale, a jak przestawisz na sztywno na b to wszystko będzie ci działać do 11Mb a to jest już 5 razy wolniej niż powinno w przypadku telefonu może to i nie problem ale kompa i innych urządzeń to już jest problematyczne.
Kolega malik1 pisze że zmiana rozwiązała problem ale wydaje mi się że jest rozwiązanie częściowe a już na pewno nie praktyczne.

_________________
Obrazek
Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 6340i->Nokia E51->Nokia E52 Hacked PNHT, Samsung Galaxy I5510


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 7 lut 2011, o 14:34 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 4 lut 2011, o 21:18
Posty: 93
Telefon: RM-469|RM-170
Firmware: 054.003|7.36.0.0
Operator: Orange
malik e52 ma b/g wiec nie wiem po co to zmieniać

_________________
TOSHIBA Satellite A500 1-C0
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB
Windows Xp Black Edition v8.2
Nokia E52 forever H@cKeD by PHNT&Nokia E50 forever H@cKeD by QHKB&Nokia 6610i
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:06 
User

Offline

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 20:04
Posty: 4
Telefon: e52
Firmware: 034.001
Operator: orange
witam mam problem. mam w domu neostrade livboxa z kompem i lapkami lacze sie bez problemu. natomiast z tel nie moge po wprowadzeniu klucza ssid wyskakuje mi blad brak sieci wlan... hmm co moge zrobic?


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:12 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 4 lut 2011, o 21:18
Posty: 93
Telefon: RM-469|RM-170
Firmware: 054.003|7.36.0.0
Operator: Orange
A masz ukrytą sieć lan? I czy masz włączone filtrowanie po adresie MAC?

_________________
TOSHIBA Satellite A500 1-C0
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB
Windows Xp Black Edition v8.2
Nokia E52 forever H@cKeD by PHNT&Nokia E50 forever H@cKeD by QHKB&Nokia 6610i
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:15 
User

Offline

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 20:04
Posty: 4
Telefon: e52
Firmware: 034.001
Operator: orange
hehe a mozesz po polsku? hmm sieci nie mam ukrytej a nie wiem o co chodzi z filtrowaniem


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:18 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 4 lut 2011, o 21:18
Posty: 93
Telefon: RM-469|RM-170
Firmware: 054.003|7.36.0.0
Operator: Orange
Każde urządzenie ma własny adres MAC. W routerze tudzież liveboxie można włączyć filtrowanie po adresie MAC czyli nie podłączy się żadne inne urządzenie które jest ustawione w routerze lub innym urządzeniu

_________________
TOSHIBA Satellite A500 1-C0
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB
Windows Xp Black Edition v8.2
Nokia E52 forever H@cKeD by PHNT&Nokia E50 forever H@cKeD by QHKB&Nokia 6610i
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:22 
User

Offline

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 20:04
Posty: 4
Telefon: e52
Firmware: 034.001
Operator: orange
jak to sprawdzic?


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:23 
User
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 4 lut 2011, o 21:18
Posty: 93
Telefon: RM-469|RM-170
Firmware: 054.003|7.36.0.0
Operator: Orange
Nie wiem jak masz liveboxa to raczej ci nie pomogę. A może źle hasło wpisujesz albo co?

_________________
TOSHIBA Satellite A500 1-C0
Intel Core 2 Duo 2.2 GHz, 4GB RAM DDR3, nVidia Geforce GT230m 1GB
Windows Xp Black Edition v8.2
Nokia E52 forever H@cKeD by PHNT&Nokia E50 forever H@cKeD by QHKB&Nokia 6610i
Obrazek
Obrazek


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:27 
User

Offline

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 20:04
Posty: 4
Telefon: e52
Firmware: 034.001
Operator: orange
wpisuje dobrze. hmm na lapku normalnie dziala i jest ok a w tel nie wiem czemu... mam tez e51 i to samo wyskakuje;/ a tak poza tematem... dzis tel kupilem i wlaczajac go miga ciagle mi koperta a nie mam zadnych wiadomosci wkladajac do e51 nic mi nie mruga o co moze chodzic?


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 9 lut 2011, o 20:32 
Administrator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 23 cze 2010, o 16:14
Posty: 941
Lokalizacja: Warszawa
Telefon: LG Nexus 5
Firmware: 5.0
Operator: Orange
Daniellooo
Livebox + telefon wifi:
Wojtaz napisał(a):
Jako że wiele osób ma z tym problem na forum, postanowiłem napisać ten krótki tutorial.

Czego potrzebujemy?
- telefonu z WiFi
- modemu Livebox

Zaczynamy:
1. Wyszukaj w swoim telefonie dostępne sieci wifi tak jak zwykle to robisz.
2. Gdy telefon widzi już Twoją sieć, którą "sieje" Livebox nie łącz się z nią!
3. Na modemie livebox, obok wejścia zasilacza, znajduje się mały, czarny guziczek o średnicy ok. 1,5mm. Wciśnij go.
4. Livebox teraz jest otwarty na nowe urządzenia. Widać to po mrygających diodach.
5. W tym momencie połącz się z siecią którą znalazł telefon, jeśli potrzeba, wpisz klucz Wep.
6. Punkt dostępu powinien zostać zapisany. Jeśli nie, dla pewności dodaj go w ustawieniach w swoim telefonie.
7. Śmigaj zadowolony po internecie ;)


Małe FAQ:

P: Za każdym razem muszę wpisywać klucz. Da się to ominąć?
O: Klucz jest potrzebny, gdy łączymy się z wyszukaną siecią tak jakby po raz pierwszy. Jeśli łączymy się z zapisanym punktem dostępu klucz jest już w nim zapisany. Niestety, jeśli połączymy się z zapisanym punktem dostępu, to tylko program który wykorzystuje sieć może z niej korzystać. Np: Połączyliśmy się przez punkt dostępu w Operze Mini. Wchodząc w GaduGadu przy próbie połączenia otrzymamy komunikat "sieć już w użyciu"

P: Telefon nie widzi sieci, co zrobić?
O: Wyłącz i włącz liveboxa. Proste, ale pomaga.

Moje rady:
zalecam w konfiguracji liveboxa (gdzie ją znajdziemy opisane jest w instrukcji obsługi) wyłączyć zabezpieczenia, czyli wymaganie klucza. Lepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie programu Network Magic na PC. Program ten zapamiętuje nasze urządzenia (które zaakceptujemy) i tylko im pozwala łączyć się z naszą siecią. Dzięki temu mamy zabezpieczoną sieć a nie musimy przy każdym łączeniu wpisywać klucza w telefonie.

Moje rady:
wchodzimy tutaj 192.168.1.1 - wpisujemy dane administratora (standardowo hasło i login to admin).
Zakładka Sieć bezprzewodowa upewniamy się, że mamy włączoną opcję:
Cytuj:
Usługa sieci bezprzewodowej jest obecnie: Włączona

teraz przechodzimy niżej Konfiguracja sieci bezprzewodowej :
Cytuj:
Adres MAC: xx:xx:xx:xx:xx:xx
- ta opcja nie powinna nas interesować
Cytuj:
SSID:
- nazwa wyświetlanej nazwy naszej sieci w otoczeniu
Cytuj:
Kanał :
- ta opcja nie powinna nas interesować
Cytuj:
Tryb:
- ustawiamy 802.11 b+g
Cytuj:
Adres MAC: Włącz
- filtrowanie adresów MAC - tylko wpisane tam adresy MAC będą mogły się podłączyć do Liveboxa, wpisujemy więc swój:
(*#mac0wlan# - tak go sprawdzić w telefonie, wpisując ten kod w trybie gotowości)
Cytuj:
Zabezpieczenia:
- dla bezpieczeństwa sieci (żeby nikt nam neta nie podkradał :D) ustawimy : WPA i niżej klikamy Konfiguracja WPA:
hasło - hasło do sieci
szyfrowanie - TKIP
Cytuj:
Na modemie livebox, obok wejścia zasilacza, znajduje się mały, czarny guziczek o średnicy ok. 1,5mm. Wciśnij go.

przycisk REG. Swoją drogą - gdy miałem pierwszego Liveboxa, to musiałem za pierwszym razem wcisnąć i się podłączyło, w kolejnych dwóch Liveboxach nic nie naciskałem :hyhy:


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 14 mar 2011, o 23:00 
User

Offline

Dołączył(a): 14 mar 2011, o 21:30
Posty: 11
Telefon: E52
Firmware: 052.003
Operator: play
Witam wszystkich.
Postanowiłem podłączyc się do tematu, jestem tutaj nowy.

Mam E52 i router WLAN 11g. Wi-fi działa, znajduje siec w telefonie, jednak po wpisaniu adresu jakiejś strony wyskakuje błąd "nieprawidłowa nazwa serwera".

Tutaj wklejam ustawienia mojego routera:
Kod:
Uptime   0day:1h:12m:44s
Firmware Version   v1.4.2.I
Wireless Configuration
Mode   AP
Band   2.4 GHz (B)
SSID   MyWLAN
Channel Number   11
Encryption   Disabled
BSSID   00:02:72:69:66:39
Associated Clients   1
TCP/IP Configuration
Attain IP Protocol   Fixed IP
IP Address   192.168.1.254
Subnet Mask   255.255.255.0
Default Gateway   192.168.1.254
DHCP Server   Enabled
MAC Address   00:02:72:69:66:39
WAN Configuration
Attain IP Protocol   Getting IP from DHCP server...
IP Address   0.0.0.0
Subnet Mask   0.0.0.0
Default Gateway   0.0.0.0
DNS 1   0.0.0.0
DNS 2   0.0.0.0
DNS 3   0.0.0.0
MAC Address   00:02:72:69:66:3a


Bardzo proszę o pomoc, już od kilku godzin szukam w necie i nic. Pzdr.


 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kłopot z WI FI
PostNapisane: 14 mar 2011, o 23:14 
Moderator
Avatar użytkownika

Offline

Dołączył(a): 15 paź 2010, o 10:30
Posty: 2059
Telefon: E52 - 32G
Firmware: PCF 91.004 Monocle Mods
Operator: Play
Zmień Chanel na wartość od 1 do 10
I wpisz może na stałe DNS

_________________
Obrazek
Siemens C35i->Nokia 3330->Nokia 6340i->Nokia E51->Nokia E52 Hacked PNHT, Samsung Galaxy I5510


 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona


 Kto przegląda forum 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

[ Time : 0.198s | 16 Queries | GZIP : Off ]

 
Index  |  FAQ  |  Szukaj

Style created by Quantum
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
karmaloop coupons